Werner Labeau is de nieuwste partner bij Expense Reduction Analysts. Hij versterkt het team als expert in groothandel en kantoorbenodigdheden. Werner Labeau heeft meer dan 25 jaar ervaring in sales en managementposities bij bedrijven als BNP Paribas Fortis, BP en Newell Rubbermaid.

Het groothandel-model staat al geruime tijd onder druk door e-commerce, digitalisering en dalende marges. Werner Labeau zal bedrijven begeleiden om middelen vrij te maken voor investeringen, bijvoorbeeld in automatisering.

Werner Labeau stond op het punt de activiteiten van zijn eigen sales- en managementconsultancybedrijf uit te breiden met kostenbeheersing, toen ERA zijn pad kruiste. “ERA heeft mij op drie manieren overtuigd”, zegt hij. “Ten eerste heeft ERA een ijzersterke propositie: meer winst genereren door te besparen op de algemene kosten. Zijn er geen besparingen gevonden, dan betaalt de klant niet: no cure, no pay. ‘Savings as a Service’ noem ik dat. Waar veel bedrijfsleiders niet bij stilstaan is dat een besparing van slechts 10% op een kostenbasis van 5% van de omzet dezelfde impact heeft op de winst als een omzetgroei van ongeveer 3 tot 5%. Zo’n groei realiseren vraagt normaal heel wat inspanningen. Daarnaast zorgt het ERA partnermodel voor vrijheid van ondernemen terwijl je kan steunen op een netwerk van senior managers met verschillende achtergronden. Ten slotte spreekt de bedrijfscultuur van ERA mij aan. We adviseren onze klanten op een ongedwongen manier. Na 20 jaar bij een Amerikaanse multinational gewerkt te hebben onder grote druk, is deze aanpak een verademing.”

Werner Labeau begon zijn carrière bij BNP Paribas Fortis in het young graduate trainee program. Daarna ging hij als vertegenwoordiger en keyaccountmanager aan de slag bij BP en Philips. Van 1994 tot 2014 werkte hij bij Newell Rubbermaid, een Amerikaanse groep gespecialiseerd in onder andere kantoor- en schrijfartikelen met merken als Parker, Dymo, Waterman en PaperMate. Hij was er onder meer general manager Benelux en later sales director Benelux & Nordics. Hij maakte kennis met andere werkculturen in Nederland, Frankrijk en Scandinavië. In 2014 richtte hij zijn eigen vennootschap op om advies te geven aan kleine en middelgrote ondernemingen. Werner Labeau is afkomstig uit Antwerpen, is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd speelt hij tennis en gaat hij graag uit eten.