Besparen op kosten zonder in te boeten op vlak van kwaliteit, daar streven we uiteraard allemaal naar. Een van die vaste kosten zijn die die we aan telecommunicatie spenderen. Belangrijker en misschien wel complexer dan ooit: veel bedrijven handhaven ook na het verplichte telewerk een hybride arbeidsaanpak. Afwisselend thuis- en kantoorwerken betekent een ander gebruik van telecomproducten. Wij bekijken samen hoe je kan besparen op vlak van telecommunicatie.

ERA denkt met jou mee op vlak van tariefplannen…

Als particulier is het vaak moeilijk om het bos door de bomen te blijven zien als je alle tariefplannen van telecomoperatoren naast elkaar legt. Hetzelfde geldt voor ondernemingen: ook daar wordt niet altijd de meest gunstige formule gekozen. Het kan zijn dat de keuze voor een bepaalde formule al enkele jaren geleden gemaakt is en dat het contract ongewijzigd gebleven is sinds toen en dat het huidige telecomgebruik dus niet meer relevant is. Het resultaat blijft hetzelfde: je betaalt te veel.

…maar evenzeer op het niveau van de individuele medewerker

In sommige gevallen valt er maar weinig voordeel te halen door aan de tariefplannen te sleutelen. In veel gevallen zijn de verschillen tussen de tariefplannen eerder beperkt, maar ook daar is het mogelijk om te kijken waar je op gebruikersniveau kan optimaliseren:

    • Stemt het gebruik van de inviduele gebruiker overeen met het toestel en het tariefplan dat wordt gehanteerd? De echte power-users zitten niet altijd in de hoogste kaderfuncties, of nét wel…
    • In welke mate werkt de eindgebruiker op een hybride manier? Werkt de gebruiker vaak van thuis uit, meer onderweg of grotendeels op kantoor naast een vaste telefoonlijn? Dat zijn allemaal aspecten die een invloed uitoefenen op gebruikspieken en dus meespelen in de eindbeslissing.
    • Bellen en sms’en zijn meestal onbeperkt, maar het inbegrepen dataverbruik is vaak een prijsbepalende factor. Gewoon internet- en e-mailgebruik hebben weinig impact, maar video calls, streamingdiensten en updates kunnen al snel een flinke hap uit jouw data en budget nemen. Controleer bijvoorbeeld in jouw smartphone-instellingen of jouw besturingssysteem of apps alleen geüpdatet worden via wifi.
    • Zijn alle gebruikers op de hoogte van het feit dat er bijvoorbeeld wel nog internationale beltarieven worden gehanteerd. Denk maar aan Zwitserland, Andorra of Monaco, en wat met bellen naar het VK in post-brexittijden? Als je twijfelt, kan je best via VoIP of WhatsApp bellen.

Zelf hoef je dus geen B2B-tariefplannen meer uit te pluizen. Onze ERA Group doen dat voor jou! Daarbij werken wij uiteraard onafhankelijk en bekijken we alle mogelijke oplossingen die geschikt zijn voor jouw onderneming.

telecom