People discussing information on a screen

Financiële Diensten

Financiële Diensten

Van bank- en investeringsdienstverlening tot verzekeringen en zakelijk belastingadvies; commerciële financiële diensten zijn voor bedrijven van elke omvang en alle bedrijfstakken van groot belang.

Echter, de financiële diensten die uw bedrijf goed laten functioneren kunnen per bedrijfstak verschillen en het kan dus moeilijk zijn te bepalen of u over de beste waarde van de beschikbare opties voor uw bedrijf beschikt.

ERA helpt klanten de kosten binnen de perken te houden door een vergelijking van de zakenbanken, beoordeling van de verschillende dienstverleningen en gerelateerde kosten van leveranciers, om het besparingspotentieel te bepalen.

We vertellen u graag meer

Begin hier

Bankdiensten

Elk bedrijf is aangewezen op financiële dienstverlening. Dit gaat van kredietbeheer en risk management voor bestaande en nieuwe projecten, structured finance oplossingen ter ondersteuning van de gezondheid en groei van het bedrijf tot ondersteuning in trade finance en aanverwante kosten (wisselkoersen, documentair krediet,…).

Dit is een zeer complexe materie waar interne kennis van de financiële wereld onombeerlijk is.  Onze specialisten van ons Europees finance team hebben jarenlange ervaring vanuit de financiële sector. Wij kunnen u bijkomende inzichten en oplossingen geven, interbancair maar ook daarbuiten.

Op die manier worden niet enkel aanzienlijke besparingen gerealiseerd maar wordt er ook gewerkt aan optimalisatie van de risico posities en van de financiële gezondheid (verbetering ratio’s, EBITDA,…).

Verzekeringen

Er zijn tal van zakelijke verzekeringen die gebouwen, fleet, materieel, bedrijfsvoering en personeel in dekking nemen.

Verzekeringskosten kunnen sterk variëren afhankelijk van de maatschappij, de makelaar en het type dekking en het is een serieuze uitdaging om alles correct te kunnen vergelijken in een gesloten en streng gereglementeerde verzekeringsmarkt.

De experten van ERA Group zorgen ervoor dat u op transparante wijze zicht krijgt op de kosten van uw verzekeringen.

Betaalkaarten en e-commerce

Bedrijven die betalingen via debet- en/of kredietkaarten accepteren, fysiek via een betaalterminal (POS) of via een e-commerce platform, betalen vergoedingen aan een provider voor deze faciliteit.

De verschillende kosten kunnen sterk afwijken naargelang welke provider deze diensten levert en zijn allesbehalve transparant.

ERA Group maakt een fundamentele analyse van de geleverde diensten en van alle kosten om tot kostenbesparende oplossingen te komen.

Ontdek wie wij zijn en hoe wij werken

Wie Zijn Wij