Stéphane Verwilghen vervoegt ERA Group als partner. De voormalige topman van Arval Belgium en ex-voorzitter van Renta, wil er voortaan zijn jarenlange ervaring als bedrijfsleider inzetten ten dienste van de ERA-cliënten.

Verwilghen kan terugblikken op een rijkgevulde carrière in senior management en CEO-functies bij McDonald’s Belgium en Arval.

“Stéphane Verwilghen vormt een grote aanwinst voor ons team”, stelt Philip Declat, country manager België bij ERA Group. “We rekenen op zijn inzichten en commerciële slagkracht om onze succesvolle activiteiten verder te versterken, waaronder fleet & mobility.”

Stéphane Verwilghen verduidelijkt: “Het zijn verwarrende tijden voor bedrijfsleiders. Ook in de onzekerheid die deze tijd kenmerkt, mede door de inflatie en de geopolitiek, kunnen we risico’s beperken en een competitief voordeel toevoegen bij onze klanten. Dat is meteen ook het aspect waar ik de meeste voldoening uit haal. Dit doen we door hun kosten te optimaliseren, rekening houdend met de eigenheden van elke organisatie.”

Continue verbetering, met twee voeten op de bedrijfsvloer

Na zijn studies Handelsingenieur aan Solvay, startte Verwilghen in 1990 bij McDonald’s Belgium, waar hij in zes jaar tijd doorgroeide tot Director of Operations. Daarna ging hij aan de slag bij Arma, een autoleasemaatschappij, waar hij managing director werd. In 2004 ging Arma op in Arval Belgium, Verwilghen kreeg de verantwoordelijkheid van het geheel en leidde de succesvolle integratie van de twee bedrijven.

Na 15 jaar aan het stuur van Arval Belgium, werd hij in 2013 verantwoordelijk voor zes Arval-entiteiten (België, Oostenrijk, Luxemburg, Marokko, Portugal en Zwitserland). In 2016 werd Verwilghen Global Operations Director voor 28 landen. Tussen 2009 en 2012 was hij ook voorzitter van Renta, de Belgische Federatie van Voertuigenverhuurders.

Verwilghen besluit: “Ik mik op continue verbetering, en hou dus graag de vinger aan de pols van wat er operationeel leeft. Dit begon al als pas afgestudeerde toen ik het vak leerde in de McDonald’s restaurants.”

“Als Partner bij ERA gebruik ik die ervaring en vaardigheden om leiders te helpen hun P&L duurzaam te verbeteren, door middel van kostenoptimalisatie. Daarbij kan ik rekenen op de steun van andere ERA-experten, in België, maar ook daarbuiten.”

Stephane-Verwilghen